Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


wet_openbaarheid_van_bestuur

Verschillen

Dit geeft de verschillen weer tussen de geselecteerde revisie en de huidige revisie van de pagina.

Link naar deze vergelijking

Beide kanten vorige revisie Vorige revisie
wet_openbaarheid_van_bestuur [2017/04/02 19:22]
marnix
wet_openbaarheid_van_bestuur [2017/04/03 14:15] (huidige)
194.151.219.216 ↷ Links aangepast vanwege een verplaatsing
Regel 19: Regel 19:
 Wanneer de **[[:​wet_open_overheid|Wet open overheid]] ** (Woo) ook door de Eerste Kamer wordt aangenomen wordt de overheid verplicht gesteld tot het actief openbaar maken van informatie uit bepaalde categorieën en dient zij een online register bij te houden over alle documenten en datasets waarover het beschikt. Wanneer de **[[:​wet_open_overheid|Wet open overheid]] ** (Woo) ook door de Eerste Kamer wordt aangenomen wordt de overheid verplicht gesteld tot het actief openbaar maken van informatie uit bepaalde categorieën en dient zij een online register bij te houden over alle documenten en datasets waarover het beschikt.
  
-Alhoewel deze inspanningsverplichting een investering vergt van de overheid, heeft de overheid ook baat bij deze mate van transparantie. De datamanager (uit **[[:​interview_marnix_richard|Interview A]]** ) gaf aan dat de Wob-verzoeken namelijk veel tijd en mankracht kosten.+Alhoewel deze inspanningsverplichting een investering vergt van de overheid, heeft de overheid ook baat bij deze mate van transparantie. De datamanager (uit **[[interview_a|Interview A]]** ) gaf aan dat de Wob-verzoeken namelijk veel tijd en mankracht kosten.
  
 <​blockquote>​Door pro-actief gegevens aan te bieden, kun je het aantal Wob-verzoeken doen afnemen. Dit scheelt tijd en geld.</​blockquote>​ <​blockquote>​Door pro-actief gegevens aan te bieden, kun je het aantal Wob-verzoeken doen afnemen. Dit scheelt tijd en geld.</​blockquote>​
wet_openbaarheid_van_bestuur.txt · Laatst gewijzigd: 2017/04/03 14:15 door 194.151.219.216